Kwaliteit, Uniformiteit en Continuïteit
Digiflor BVBA is een handelskwekerij met eigen teelt van Azalea, Rhododendron en Pieris in een ruim sortiment. De totale bedrijfsgrootte is +/- 5 ha.

Kwaliteit – uniformiteit – continuïteit. Dit zijn 3 pijlers waar in onze handelskwekerij aandacht wordt aan gegeven. Het kweken van kwaliteitsvolle planten en uniforme partijen zijn onze absolute prioriteit. Er wordt gewerkt met grotere potmaten, waardoor we specifiek naar een bepaald cliënteel toe werken die bovenvermelde pijlers hoog in het vaandel dragen. Onze klanten zijn vooral exporteurs-handelaars en tuincentra in binnen- en buitenland. Door het kweken van grotere aantallen, kunnen wij ons clienteel een heel seizoen lang van uniforme en kwaliteitsvolle planten voorzien. In het huidige beleid, van handelskwekerij digiflor, wordt gestreefd naar een duurzame handelsrelatie met de klant.

Een familiebedrijf in hart en nieren
Er is sinds +/- 1900 tuinbouwactiviteit van de familie Everaert in de Bosdreef te Lochristi.

Voor de 2de WO was dit vooral de teelt van azalea en rhododendron. Tijdens en na WO II, wanneer er geen export van planten mogelijk was, werd overgeschakeld naar de teelt van groenten. Sinds 1960 werd opnieuw overgeschakeld naar sierteeltproducten, met name de teelt van begonia’s. Begin jaren zeventig kwam terug de teelt van Azalea indica, japonica en Rhododendron in beeld onder impuls van André en Agnes Everaert. Eind jaren tachtig kwam eerst Guy in het bedrijf, in 1996 volgde Dirk. Samen bouwden ze het familiaal bedrijf verder uit en werd het volledig gemoderniseerd.

Op dit moment zijn de specialisaties de teelt van AZALEA indica, japonica en knaphill, PIERIS en RHODODENDRON repens, praecox, ponticum en hybride.